De Vrijgevige God

Een boek van Tim Keller met de naam de vrijgevige God gaat over de 3 gelijkenissen in Lukas 15. Het doel van Jezus is om aan te tonen dat de oudste zoon op zoek had moeten gaan naar zijn jongere broer.

De gelijkenis van de talenten gaat in eerste instantie over talent: een groot geldbedrag. En dat dan één, twee of vijf keer! De beheerders worden niet afgerekend op hoeveel ze er van maken, maar dat ze er iets mee doen! Inzetten voor het doel van de eigenaar. Degene die het in de grond stopt heeft een verkeerd beeld van wie zijn meester is, maar wordt wel volgens dat beeld behandeld. Hij krijgt wat hij verdient volgens zijn eigen standaard.

Het meest gebruikte bijbelvers is ook het meest gebruikte bijbelvers over vrijgevigheid:

“Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven…” In het Engels (NIV): “For God so loved the world that he gave…”

Gegeven. Onze God is een gevende God. Wanneer wij leren om te geven, gaan we meer op Hem lijken, want we zijn gemaakt in Zijn beeld. het is de gewoonste zaak van de wereld om vrijgevig te zijn want we dragen het beeld van een vrijgevige God.

Mijn hart is geraakt door Gods vrijgevigheid voor ons. Hij heeft de moeite genomen om naar de aarde te komen. Hij heeft er alles voor gedaan dat we met Hem kunnen leven. Daarom zet ik mijn leven graag voor Hem in. Hieronder vind je een open uitnodiging van het netwerk van Journey of Generosity, als jij wilt komen nadenken over wat vrijgevigheid voor je betekent, vul dan onderaan je naam en email in op mijn uitnodiglijst via Mailchimp.